Krimpbuizen

Aanbrengen krimpbuis

Benetech levert regelmatig krimpbuizen in PTFE, FEP en Polyolefine, welke onder meer wordt toegepast als walsbekleding. Voordelen van deze krimpbuizen zijn onder andere een uitstekende anti- aanhechting, maar ook een lage wrijving of bescherming van uw wals of rol tegen weersinvloeden.

Het bekleden van een wals met een krimpbuis is niet zeer ingewikkeld, maar brengt wel degelijk risico's met zich mee. Zeker als u dit nooit eerder heeft gedaan. Het vraagt wel wat ervaring en uiteraard goede apparatuur om dit te kunnen doen. Verder is het afhankelijk van het type krimpbuis. De Polyolefine krimpbuizen zijn relatief eenvoudig aan te brengen en krimpen al bij een temperatuur vanaf 110graden.

Ingewikkelder is het met een PTFE-, FEP-, of PFA krimpbuis. Deze krimpen bij een temperatuur van 150graden, maar moet langzaam gekrompen worden. Indien een "kreukel" ontstaat, door te snel verplaatsen, moet de krimpbuis vervangen worden door een nieuwe buis. Dit brengt aanmerkelijke kosten met zich mee. Twijfelt u om dit zelf te doen, dan neemt u contact met ons op en bedenken we een manier, om dit voor u te doen. Liefst bij ons in de werkplaats, maar als het niet anders kan, doen wij het op uw lokatie.

Bent u geïnteresseerd in onze mogelijkheden?

Voor uw vragen kunt u gebruik maken van ons contactformulier!

Bellen (0251-230945), mailen (info@benetech.nl) of faxen (0251-234964) mag natuurlijk ook!